Vepřová játra po francouzsku

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Cibule 1 ks
Jablka 1 ks
Játra vepřová 500 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, oloupané jablko nakrájené na kousky a oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky podusíme na 2 lžících oleje asi 10 minut. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a bazalkou.
  2. Na zbylém oleji opečeme plátky očištěných vepřových jater. Měkká játra osolíme a opepříme. Upravíme je na talíře a přelijeme zeleninovou směsí.