Vepřová játra po francouzsku
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Játra vepřová |
500 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, oloupané jablko nakrájené na kousky a oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky podusíme na 2 lžících oleje asi 10 minut. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a bazalkou.
- Na zbylém oleji opečeme plátky očištěných vepřových jater. Měkká játra osolíme a opepříme. Upravíme je na talíře a přelijeme zeleninovou směsí.