Drůbeží játra s jablky a cibulí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jablka |
3 ks |
Játra drůbeží |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná játra obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji doměkka. Spolu s játry opékáme oloupaná, jádřinců zbavená a na osminky nakrájená jablka. Játra musí být dobře propečená.
- Zvlášť na troše oleje dozlatova osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.
- Měkká játra osolíme, upravíme na talíře, přidáme jablka a přelijeme šťávou z pánve. Pokrm posypeme osmaženou cibulkou.