Drůbeží játra s jablky a cibulí

Ingredience


Cibule 1 ks
Jablka 3 ks
Játra drůbeží 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná játra obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji doměkka. Spolu s játry opékáme oloupaná, jádřinců zbavená a na osminky nakrájená jablka. Játra musí být dobře propečená.
  2. Zvlášť na troše oleje dozlatova osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.
  3. Měkká játra osolíme, upravíme na talíře, přidáme jablka a přelijeme šťávou z pánve. Pokrm posypeme osmaženou cibulkou.