Vejce s konzervovaným hovězím masem

Ingredience


Brambory 3 ks
Cibule 2 ks
Hovězí ve vlastní šťávě 100 g
Mléko plnotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kostky. Maso pokrájíme na stejně velké kusy, cibuli oloupeme a nasekáme, papriku očistíme a rovněž nasekáme.
  2. Ve větší míse smícháme maso, brambory, cibuli, papriku, mléko, mouku a lžíci nasekané petrželky. Směs mírně osolíme.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme směs a vařečkou ji zatlačíme. Opékáme asi 10 minut, až se spodní strana zbarví do hněda.
  4. Lžící vytlačíme do hmoty čtyři důlky, do každého rozklepneme jedno vejce. Zvýšíme teplotu, pánev zakryjeme a 6 minut smažíme, až vejce ztuhnou.
  5. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a ihned podáváme.