Misky s vejcem a sýrem

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Kapary sterilované 2 polévková lžíce
Majonéza 3 polévková lžíce
Mléko kefírové 3 polévková lžíce
Okurky 3 ks
Paprika sterilovaná 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 240 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 300 ml
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce asi 10 minut vaříme na tvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na osminky.
  2. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Sýr a okurku nakrájíme na kostky.
  3. V míse smícháme smetanu, kefír a majonézu, osolíme, opepříme a přidáme kapary. Dle chuti můžeme přidat lák z kyselých okurek nebo kaparů.
  4. Přidáme proužky nakládaných paprik nebo kapií a vše promícháme. Několik koleček cibule si ponecháme na ozdobu.
  5. Směs dáme do misek a ozdobíme cibulkou.