Misky s vejcem a sýrem
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
3 polévková lžíce |
Mléko kefírové |
3 polévková lžíce |
Okurky |
3 ks |
Paprika sterilovaná |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
240 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
300 ml |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce asi 10 minut vaříme na tvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na osminky.
- Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Sýr a okurku nakrájíme na kostky.
- V míse smícháme smetanu, kefír a majonézu, osolíme, opepříme a přidáme kapary. Dle chuti můžeme přidat lák z kyselých okurek nebo kaparů.
- Přidáme proužky nakládaných paprik nebo kapií a vše promícháme. Několik koleček cibule si ponecháme na ozdobu.
- Směs dáme do misek a ozdobíme cibulkou.