Sladkokyselé červené zelí

Sladkokyselé červené zelí - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zelí hlávkové červené 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.
  2. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, podusíme a přidáme ocet, cukr a zelí. Vše dobře promícháme.
  3. Hrnec uzavřeme a zelí zvolna 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu.