Sladkokyselé červené zelí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zelí hlávkové červené |
600 g |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.
- V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, podusíme a přidáme ocet, cukr a zelí. Vše dobře promícháme.
- Hrnec uzavřeme a zelí zvolna 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu.