Polská čekanka
Ingredience
Čekanka |
4 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čekankové puky očistíme. Velký papír natřeme tukem a čekanku jím zakryjeme. Dusíme ji v malém množství vody s citrónovou šťávou, 15 g másla, solí a pepřem asi 15 minut.
- Vejce mezitím uvaříme na tvrdo, oloupeme a nasekáme.
- Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a dozlatova na něm osmahneme strouhanku. Čekanku dáme na mísu, posypeme ji nasekanými vajíčky, nasekanou petrželkou, strouhankou a ihned podáváme.