Polská čekanka

Ingredience


Čekanka 4 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čekankové puky očistíme. Velký papír natřeme tukem a čekanku jím zakryjeme. Dusíme ji v malém množství vody s citrónovou šťávou, 15 g másla, solí a pepřem asi 15 minut.
  2. Vejce mezitím uvaříme na tvrdo, oloupeme a nasekáme.
  3. Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a dozlatova na něm osmahneme strouhanku. Čekanku dáme na mísu, posypeme ji nasekanými vajíčky, nasekanou petrželkou, strouhankou a ihned podáváme.