Nudle chiang mai
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibulka jarní |
2 polévková lžíce |
Cukr palmový |
2 kávová lžička |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Koriandr celý |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Krevetová pasta |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Limetka |
1 ks |
Mléko kokosové |
410 ml |
Nudle rýžové |
400 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Smetana sójová |
410 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.2 l |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Před přípravou pasty namočíme sušené papriky asi na 10 minut do vody, poté vodu slijeme a papričky (zbavené semínek) nahrubo nasekáme. Pak dáme nasekané papričky, šalotku, česnek, kurkumu, zázvor, kořen koriandru a garnátovou pastu do mixéru a umixujeme na jemnou pastu. Přisypeme kari koření, sůl – a opět vše ještě jednou umixujeme.
- Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří hustá mastná sedlina. Pokud smetana začne na krajích hnědnout, rychle ji zamícháme.
- Do horké smetany přidáme připravenou pastu a mícháme. Dále přisypeme palmový cukr, sójovou omáčku a kousky kuřecího masa. Vše opět důkladně promícháme, zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Až směs v pánvi začne vařit, zmírníme oheň a zvolna vaříme ještě cca 30 minut – dokud maso nezměkne.
- Mezitím 100 g nudlí zprudka osmažíme v pánvi wok na rozpáleném oleji. Nudle vyjmeme z pánve a na papírovém ubrousku necháme odmastit. Zbývající nudle vaříme ve vroucí vodě podle instrukcí na obalu.
- Vařené nudle vložíme do velké mísy a na ně navrstvíme směs s kuřecím masem. Posypeme usmaženými nudlemi, jarní cibulkou, ozdobíme kousky limetky a koriandrovými listy.