Nudle chiang mai

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibulka jarní 2 polévková lžíce
Cukr palmový 2 kávová lžička
Kari koření 1 kávová lžička
Koriandr celý 1 ks
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Krevetová pasta 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 4 ks
Kuřecí stehna 4 ks
Kurkuma 1 kávová lžička
Limetka 1 ks
Mléko kokosové 410 ml
Nudle rýžové 400 g
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Smetana sójová 410 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.2 l
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Před přípravou pasty namočíme sušené papriky asi na 10 minut do vody, poté vodu slijeme a papričky (zbavené semínek) nahrubo nasekáme. Pak dáme nasekané papričky, šalotku, česnek, kurkumu, zázvor, kořen koriandru a garnátovou pastu do mixéru a umixujeme na jemnou pastu. Přisypeme kari koření, sůl – a opět vše ještě jednou umixujeme.
  2. Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří hustá mastná sedlina. Pokud smetana začne na krajích hnědnout, rychle ji zamícháme.
  3. Do horké smetany přidáme připravenou pastu a mícháme. Dále přisypeme palmový cukr, sójovou omáčku a kousky kuřecího masa. Vše opět důkladně promícháme, zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Až směs v pánvi začne vařit, zmírníme oheň a zvolna vaříme ještě cca 30 minut – dokud maso nezměkne.
  4. Mezitím 100 g nudlí zprudka osmažíme v pánvi wok na rozpáleném oleji. Nudle vyjmeme z pánve a na papírovém ubrousku necháme odmastit. Zbývající nudle vaříme ve vroucí vodě podle instrukcí na obalu.
  5. Vařené nudle vložíme do velké mísy a na ně navrstvíme směs s kuřecím masem. Posypeme usmaženými nudlemi, jarní cibulkou, ozdobíme kousky limetky a koriandrovými listy.