Dušené jarní mrkvičky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Mrkev kořen 600 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé mrkvičky oškrábeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme mrkvičky a 5 minut opékáme. Pak přidáme česnek, zalijeme ho estragonovým octem a vodou.
  3. Mrkvičky osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut, až jsou hotové, ale ještě pevné. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody.
  4. Nakonec mrkvičky dochutíme solí, pepřem a posypeme pažitkou. Dáme na mísu a podáváme.