Dušené jarní mrkvičky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
600 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 26 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé mrkvičky oškrábeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme mrkvičky a 5 minut opékáme. Pak přidáme česnek, zalijeme ho estragonovým octem a vodou.
- Mrkvičky osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut, až jsou hotové, ale ještě pevné. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody.
- Nakonec mrkvičky dochutíme solí, pepřem a posypeme pažitkou. Dáme na mísu a podáváme.