Bramboráčky podle paní domu
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
130 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory a cibuli oloupeme a nastrouháme na hrubo. Promícháme s vejcem, moukou, solí a pepřem.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme vždy jednu lžíci směsi a stlačíme ji na placku.
- Smažíme asi 4 minuty, vždy 3–4 bramboráky najednou, do křupava. Obrátíme je a pečeme ještě 2 minuty.
- Hotové bramboráčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a udržujeme v troubě teplé.
- Když jsou všechny hotové, upravíme je na mísu a podáváme.