Bramboráčky podle paní domu

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 130 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory a cibuli oloupeme a nastrouháme na hrubo. Promícháme s vejcem, moukou, solí a pepřem.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme vždy jednu lžíci směsi a stlačíme ji na placku.
  3. Smažíme asi 4 minuty, vždy 3–4 bramboráky najednou, do křupava. Obrátíme je a pečeme ještě 2 minuty.
  4. Hotové bramboráčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a udržujeme v troubě teplé.
  5. Když jsou všechny hotové, upravíme je na mísu a podáváme.