Bramborová kaše s čerstvými bylinkami

Ingredience


Brambory 700 g
Bylinky čerstvé - svazek 2 polévková lžíce
Jogurt bílý 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Ricotta 60 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a vaříme je asi 15 minut do měkka.
  2. Jogurt umixujeme se sýrem nebo tvarohem.
  3. Brambory slijeme a hrnec na chvíli postavíme na plotnu, aby se všechna tekutina odpařila. Pak ho odstavíme.
  4. Brambory rozmačkáme s jogurtem a vymícháme je do hladké kaše. Osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.
  5. Ihned podáváme jako přílohu k masům a uzeninám.