Bramborová kaše s čerstvými bylinkami
Ingredience
Brambory |
700 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ricotta |
60 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a vaříme je asi 15 minut do měkka.
- Jogurt umixujeme se sýrem nebo tvarohem.
- Brambory slijeme a hrnec na chvíli postavíme na plotnu, aby se všechna tekutina odpařila. Pak ho odstavíme.
- Brambory rozmačkáme s jogurtem a vymícháme je do hladké kaše. Osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.
- Ihned podáváme jako přílohu k masům a uzeninám.