Topinky se sezamem a garnáty
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chléb toastový |
7 krajíc |
Garnát obecný |
300 g |
Koriandr celý |
80 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 dl |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V mixéru ušleháme z garnátů jemný krém, který přemístíme do misky, přilijeme sójovou omáčku, vejce – a vše důkladně spojíme.
- Dále v mixéru utřeme česnek, kořen koriandru, bílý pepř a sůl na jemnou pastu. Tu přidáme do misky ke krému z garnátů. Připravíme si gril nebo roztopíme elektrickou troubu na střední teplotu. Rošt poklademe krajíčky chleba, zbaveného kůrek – takto je cca 4 minuty rozpékáme do křupava. Opečené krajíčky potřeme garnátovou pastou a hustě posypeme sezamovými semínky. Ty pak do směsi vtlačíme a takto připravené topinky uložíme na 30 minut do ledničky.
- V hlubší pánvi wok rozpálíme olej na střední teplotu. Na zkoušku, je-li olej rozpálený, můžeme do pánve vhodit kousek chleba. Topinky smažíme asi 4 minuty namazanou stranou dolů. Po osmažení pokládáme topinky na papírový ubrousek, aby se odmastily.