Topinky se sezamem a garnáty

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chléb toastový 7 krajíc
Garnát obecný 300 g
Koriandr celý 80 g
Olej arašídový (podzemnicový) 1 dl
Omáčka sójová 2 kávová lžička
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mixéru ušleháme z garnátů jemný krém, který přemístíme do misky, přilijeme sójovou omáčku, vejce – a vše důkladně spojíme.
  2. Dále v mixéru utřeme česnek, kořen koriandru, bílý pepř a sůl na jemnou pastu. Tu přidáme do misky ke krému z garnátů. Připravíme si gril nebo roztopíme elektrickou troubu na střední teplotu. Rošt poklademe krajíčky chleba, zbaveného kůrek – takto je cca 4 minuty rozpékáme do křupava. Opečené krajíčky potřeme garnátovou pastou a hustě posypeme sezamovými semínky. Ty pak do směsi vtlačíme a takto připravené topinky uložíme na 30 minut do ledničky.
  3. V hlubší pánvi wok rozpálíme olej na střední teplotu. Na zkoušku, je-li olej rozpálený, můžeme do pánve vhodit kousek chleba. Topinky smažíme asi 4 minuty namazanou stranou dolů. Po osmažení pokládáme topinky na papírový ubrousek, aby se odmastily.