Míchaná zelenina z jednoho hrnce
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Fazole červené sterilované |
300 g |
Hrachové lusky |
100 g |
Mangold |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev sterilovaná |
200 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mangold očistíme, listy odřízneme u stonků, stonky nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky, listy na 1 cm široké proužky. Houby očistíme a rozpůlíme. Fazole a mrkvičky v konzervě necháme na sítu okapat, mrkvičky podélně rozpůlíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na 1,5 cm velké kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
- V hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli a 30 vteřin smažíme, pak přidáme stonky mangoldu, houby, česnek, vodu a hrnec přiklopíme. Dusíme 8–10 minut.
- Po této době přidáme do hrnce lusky hrášku a listy mangoldu, dusíme další 4 minuty. Minutu před koncem vaření přidáme mrkev a fazolky.
- Zeleninu osolíme, opepříme, dáme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.