Houbové opečenky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pohanková |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Šalvěj čerstvá |
2 ks |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
350 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Strouhanku nebo housku zalijeme teplým mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na drobno, cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobno, česnek prolisujeme. Pórek očistíme a pokrájíme na plátky. Šalvějové lístky jemně nasekáme.
- V pánvi rozpálíme máslo a podusíme na něm cibuli, přidáme pórek, česnek, houby a minutu dusíme. Poté směs přendáme do mísy a necháme vychladnout. Housku nebo strouhanku vymačkáme, přidáme ji ke směsi, vmícháme vejce, pohankovou a hladkou mouku, šalvěj, sůl, pepř. Vše dobře promícháme.
- V pánvi rozpálíme olej a vždy 2 lžíce směsi smažíme po obou stranách cca 5 minut. Hotové opečenky dáme na mísu a ihned podáváme s mátovou omáčkou.