Houbové opečenky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pohanková 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Šalvěj čerstvá 2 ks
Strouhanka 60 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Strouhanku nebo housku zalijeme teplým mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na drobno, cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobno, česnek prolisujeme. Pórek očistíme a pokrájíme na plátky. Šalvějové lístky jemně nasekáme.
  2. V pánvi rozpálíme máslo a podusíme na něm cibuli, přidáme pórek, česnek, houby a minutu dusíme. Poté směs přendáme do mísy a necháme vychladnout. Housku nebo strouhanku vymačkáme, přidáme ji ke směsi, vmícháme vejce, pohankovou a hladkou mouku, šalvěj, sůl, pepř. Vše dobře promícháme.
  3. V pánvi rozpálíme olej a vždy 2 lžíce směsi smažíme po obou stranách cca 5 minut. Hotové opečenky dáme na mísu a ihned podáváme s mátovou omáčkou.