Jablka se sýrovou náplní
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Jablka |
2 ks |
Křen |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců.
- Sýr utřeme s trochou smetany na hladký krém. Přidáme nastrouhaný křen, promícháme, podle chuti osolíme a osladíme.
- Do důlků po jádřincích nastříkáme cukrářským sáčkem připravený sýrový krém, navrch položíme půlku ořechového jádra.
- Jablka upravíme na omyté listy hlávkového salátu a podáváme jako předkrm.