Kardinálská omáčka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko plnotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vývar rybí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno rozsekanou cibuli a krátce ji podusíme. Vsypeme mouku, krátce ji zasmažíme, přilijeme mléko a šleháme metlou, až vznikne hladká omáčka.
- Přidáme sůl, hřebíček, muškátový oříšek, chilli papričku, bobkový list a omáčku asi 15 minut vaříme.
- Do hotové omáčky přidáme rybí vývar a smetanu. Pokud máme, přidáme i lžíci humrového másla. Vše promícháme a prohřejeme.
- Omáčka je vhodná k rybím pokrmům.