Kardinálská omáčka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Hřebíček 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar rybí 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno rozsekanou cibuli a krátce ji podusíme. Vsypeme mouku, krátce ji zasmažíme, přilijeme mléko a šleháme metlou, až vznikne hladká omáčka.
  2. Přidáme sůl, hřebíček, muškátový oříšek, chilli papričku, bobkový list a omáčku asi 15 minut vaříme.
  3. Do hotové omáčky přidáme rybí vývar a smetanu. Pokud máme, přidáme i lžíci humrového másla. Vše promícháme a prohřejeme.
  4. Omáčka je vhodná k rybím pokrmům.