Zapékané žampióny
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Kerblík |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
80 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampióny očistíme a pokrájíme na plátky.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, 4 minuty podusíme, pak přidáme houby, jarní cibuli, česnek, strouhanku a dusíme další 4 minuty.
- Nákypovou formu vytřeme máslem a naplníme směsí. Vejce smícháme se škrobem, smetanou, nasekaným kerblíkem, solí, pepřem a polovinou nastrouhaného sýra. Vše dobře promícháme a zalijeme směs ve formě. Povrch posypeme zbylým sýrem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
- Hotový nákyp ozdobíme lístky kerblíku a ihned podáváme. Jako příloha je vhodná rýže.