Zapékané žampióny

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Kerblík 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl 1 kávová lžička
Strouhanka 50 g
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 80 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 150 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampióny očistíme a pokrájíme na plátky.
  2. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, 4 minuty podusíme, pak přidáme houby, jarní cibuli, česnek, strouhanku a dusíme další 4 minuty.
  3. Nákypovou formu vytřeme máslem a naplníme směsí. Vejce smícháme se škrobem, smetanou, nasekaným kerblíkem, solí, pepřem a polovinou nastrouhaného sýra. Vše dobře promícháme a zalijeme směs ve formě. Povrch posypeme zbylým sýrem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
  4. Hotový nákyp ozdobíme lístky kerblíku a ihned podáváme. Jako příloha je vhodná rýže.