Houbový páj s cibulí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Listové těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh tučný |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
700 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampióny očistíme, cibuli oloupeme, obojí nasekáme na plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, 10 minut na něm houby i cibuli smažíme. Poté je zaprášíme moukou, dobře promícháme, přilijeme víno a minutu vše povaříme, aby se hmota spojila. Pánev odstavíme.
- Tvaroh, nasekanou petrželku, sůl a pepř vmícháme do hub, hmotu dáme do nevymazané formy na pečení. Vše zakryjeme listovým těstem, okraje přitlačíme, na několika místech těsto promáčkneme.
- Žloutek rozkvedláme s vodou, páj jím potřeme. Můžeme ho i ozdobně naříznout, aby měla kudy odcházet pára.
- Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme páj a pečeme 15 - 20 minut, až těsto dostane zlatohnědou barvu a náplň bublá. Podáváme horký a rovnou z formy.