Houbový páj s cibulí

Ingredience


Cibule 1 ks
Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 ks
Sůl 1 špetka
Tvaroh tučný 200 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 2 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampióny očistíme, cibuli oloupeme, obojí nasekáme na plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, 10 minut na něm houby i cibuli smažíme. Poté je zaprášíme moukou, dobře promícháme, přilijeme víno a minutu vše povaříme, aby se hmota spojila. Pánev odstavíme.
  2. Tvaroh, nasekanou petrželku, sůl a pepř vmícháme do hub, hmotu dáme do nevymazané formy na pečení. Vše zakryjeme listovým těstem, okraje přitlačíme, na několika místech těsto promáčkneme.
  3. Žloutek rozkvedláme s vodou, páj jím potřeme. Můžeme ho i ozdobně naříznout, aby měla kudy odcházet pára.
  4. Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme páj a pečeme 15 - 20 minut, až těsto dostane zlatohnědou barvu a náplň bublá. Podáváme horký a rovnou z formy.