Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou
Ingredience
Kapusta růžičková |
750 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Ořechy lískové |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar z hovězích kostí |
4 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osoleném vývaru, scedíme a necháme na teplém místě.
- Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Zalijeme vývarem, dobře povaříme, omáčku ochutíme vínem, solí, cukrem a špetkou muškátu. Nakonec přidáme opražené, slupek zbavené a nasekané lískové oříšky a povaříme ještě 5 minut.
- Horkou omáčku nalijeme na kapustu.
- Podáváme s vařenými bramborami k sekané pečeni nebo ke karbanátkům.