Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou

Ingredience


Kapusta růžičková 750 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Ořechy lískové 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
Vývar z hovězích kostí 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osoleném vývaru, scedíme a necháme na teplém místě.
  2. Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Zalijeme vývarem, dobře povaříme, omáčku ochutíme vínem, solí, cukrem a špetkou muškátu. Nakonec přidáme opražené, slupek zbavené a nasekané lískové oříšky a povaříme ještě 5 minut.
  3. Horkou omáčku nalijeme na kapustu.
  4. Podáváme s vařenými bramborami k sekané pečeni nebo ke karbanátkům.