Mrkvový pudink

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 500 ml
Mrkev kořen 2 ks
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Rybíz červený 1 hrst
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nesladíme. Po částečném prochladnutí do pudinku vmícháme žloutek, citronovou šťávu a med.
  2. Nakonec do zcela vychladlého pudinku přimícháme oloupanou, jemně nastrouhanou mrkev. Rozdělíme do misek, ozdobíme ušlehanou, mírně oslazenou smetanou a omytým rybízem (nebo kompotovaným ovocem).