Mrkvový pudink
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Rybíz červený |
1 hrst |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nesladíme. Po částečném prochladnutí do pudinku vmícháme žloutek, citronovou šťávu a med.
- Nakonec do zcela vychladlého pudinku přimícháme oloupanou, jemně nastrouhanou mrkev. Rozdělíme do misek, ozdobíme ušlehanou, mírně oslazenou smetanou a omytým rybízem (nebo kompotovaným ovocem).