Šalotky na víně
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám jemný |
200 g |
Šalotka |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle zpěníme oloupané šalotky, osolíme, opepříme a posypeme cukrem, který necháme zezlátnout. Potom přidáme citronovou šťávu, přilijeme bílé víno a ocet. Dusíme zvolna pod pokličkou na mírném ohni 30 - 35 minut.
- Vychladlé cibulky podáváme s plátky jemného salámu jako předkrm.