Šalotky na víně

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Salám jemný 200 g
Šalotka 250 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle zpěníme oloupané šalotky, osolíme, opepříme a posypeme cukrem, který necháme zezlátnout. Potom přidáme citronovou šťávu, přilijeme bílé víno a ocet. Dusíme zvolna pod pokličkou na mírném ohni 30 - 35 minut.
  2. Vychladlé cibulky podáváme s plátky jemného salámu jako předkrm.