Bešamelová omeleta

Ingredience


Máslo čerstvé 90 g
Mléko polotučné 0.375 l
Mouka polohrubá 60 g
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. Po vychladnutí do směsi postupně vmícháme žloutky, osolíme a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
  2. Dva plechy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou hmotu na ně tence rozetřeme, povrch posypeme částí nastrouhaného sýra. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Upečenou omeletu přehneme podélně napůl a rozdělíme na porce. Omelety potřeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým sýrem a nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme s dušenou zeleninou.