Bešamelová omeleta
Ingredience
Máslo čerstvé |
90 g |
Mléko polotučné |
0.375 l |
Mouka polohrubá |
60 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. Po vychladnutí do směsi postupně vmícháme žloutky, osolíme a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
- Dva plechy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou hmotu na ně tence rozetřeme, povrch posypeme částí nastrouhaného sýra. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Upečenou omeletu přehneme podélně napůl a rozdělíme na porce. Omelety potřeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým sýrem a nasekanou petrželkou.
- Podáváme s dušenou zeleninou.