Kuře zabalené do pandánových listů

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Koriandr celý 5 ks
Kuřecí prsa 600 g
Mouka polohrubá 1 ks
Olej rostlinný 50 ml
Olej sezamový 2 kávová lžička
Omáčka ústřicová 2 kávová lžička
Pandánové listy 25 ks
Pepř bílý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mixéru smícháme nasekaný kořen koriandru, česnek, bílý pepř a sůl na hustou pastu. Pastu přemístíme do misky, kde k ní přidáme kousky kuřecích prsou zbavených kůže a nakrájených na kousky, ústřicovou omáčku, sezamový olej a mouku. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme na 3 hodiny nebo přes noc marinovat do ledničky.
  2. Pandánové listy (omyté a osušené) přehneme napůl - spodní částí nahoru - špičkou dolů. Do takto připravených listů dáváme kousky kuřete (vždy po jednom), zabalíme a nakonec uděláme uzel (kravatový).
  3. V pánvi wok rozpálíme olej. Je-li dostatečně rozpálený, zjistíme vhozením kousku masa do pánve. Poté do rozpáleného oleje ponoříme několik "uzlíků" a smažíme zprudka cca 10 minut. Po vyjmutí perforovanou naběračkou je pokládáme na papírový ubrousek, aby se zbavily mastnoty. Hotové je skladujeme v přikryté nádobě, aby nevychladly.
  4. Ke konzumaci podáváme se švestkovou a chilli omáčkou na ochucení.