Kuře zabalené do pandánových listů
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Koriandr celý |
5 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Mouka polohrubá |
1 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Omáčka ústřicová |
2 kávová lžička |
Pandánové listy |
25 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mixéru smícháme nasekaný kořen koriandru, česnek, bílý pepř a sůl na hustou pastu. Pastu přemístíme do misky, kde k ní přidáme kousky kuřecích prsou zbavených kůže a nakrájených na kousky, ústřicovou omáčku, sezamový olej a mouku. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme na 3 hodiny nebo přes noc marinovat do ledničky.
- Pandánové listy (omyté a osušené) přehneme napůl - spodní částí nahoru - špičkou dolů. Do takto připravených listů dáváme kousky kuřete (vždy po jednom), zabalíme a nakonec uděláme uzel (kravatový).
- V pánvi wok rozpálíme olej. Je-li dostatečně rozpálený, zjistíme vhozením kousku masa do pánve. Poté do rozpáleného oleje ponoříme několik "uzlíků" a smažíme zprudka cca 10 minut. Po vyjmutí perforovanou naběračkou je pokládáme na papírový ubrousek, aby se zbavily mastnoty. Hotové je skladujeme v přikryté nádobě, aby nevychladly.
- Ke konzumaci podáváme se švestkovou a chilli omáčkou na ochucení.