Hovězí pečeně znojemská
Ingredience
Cibule |
300 g |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Okurky nakládané |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
37.5 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
120 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Opláchnuté maso protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a částečně osmahneme na 2/3 tuku. K cibuli přidáme maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.
- Měkké maso vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a povaříme.
- Šťávu procedíme přes hustý cedník, přisolíme a povaříme.
- Sterilované okurky nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na zbývajícím tuku.
- Při podávání dáváme na každou porci dávku podušených okurek.