Hovězí pečeně znojemská

Ingredience


Cibule 300 g
Hovězí maso zadní 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Okurky nakládané 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 37.5 g
Sůl 30 g
Tuk 120 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchnuté maso protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a částečně osmahneme na 2/3 tuku. K cibuli přidáme maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.
  3. Měkké maso vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a povaříme.
  4. Šťávu procedíme přes hustý cedník, přisolíme a povaříme.
  5. Sterilované okurky nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na zbývajícím tuku.
  6. Při podávání dáváme na každou porci dávku podušených okurek.