Salát Carmen

Ingredience


Čekanka 2 ks
Celer bulvový 1 ks
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Jablka 1 ks
Majonéza 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer očistíme, oloupeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do měkka (cca 10 minut). Necháme ho trochu vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Lanýže z konzervy necháme okapat, krájíme je na jemné plátky. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozkrájíme na tenké nudličky.
  3. Nakrájená jablka a celer spojíme majonézou, necháme chvíli uležet. Čekankové puky rozebereme, omyjeme a osušíme.
  4. Listy čekanky vějířovitě uspořádáme na mísu, na ně položíme salát, ozdobíme plátky vajec a lanýžů.