Salát Carmen
Ingredience
Čekanka |
2 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Jablka |
1 ks |
Majonéza |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer očistíme, oloupeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do měkka (cca 10 minut). Necháme ho trochu vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Lanýže z konzervy necháme okapat, krájíme je na jemné plátky. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozkrájíme na tenké nudličky.
- Nakrájená jablka a celer spojíme majonézou, necháme chvíli uležet. Čekankové puky rozebereme, omyjeme a osušíme.
- Listy čekanky vějířovitě uspořádáme na mísu, na ně položíme salát, ozdobíme plátky vajec a lanýžů.