Salát všehochuť se dvěma zálivkami
Ingredience
Bazalka |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
30 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 ks |
Rajčata |
3 ks |
Ředkev |
1 ks |
Ředkvička |
10 ks |
Řeřicha |
1 ks |
Salát ledový |
0.5 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
3 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ředkev oloupeme a nastrouháme, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na tenké nudličky. Okurky a rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme, bílou nasekáme na drobno, červenou nakrájíme na tenká kolečka. Ledový salát opereme a natrháme na větší kousky.
- Na první zálivku oloupeme a prolisujeme česnek, lístky bazalky nebo yzopu nasekáme najemno. Česnek, bazalku, mleté ořechy, sůl, pepř a ocet dobře promícháme. Postupně přiléváme olej, který můžeme nastavit vývarem.
- Na druhou zálivku nasekáme omytý koriandr, česnekovou nať nasekanou najemno, smetanu, sůl, pepř, nové koření a petrželovou nať.
- Na velkou mísu narovnáme ředkev, ředkvičky, papriky, rajčata, okurky, cibule, salát a řeřichu. Omáčky podáváme zvlášť.