Salát všehochuť se dvěma zálivkami

Ingredience


Bazalka 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cibule červená 1 ks
Koriandr čerstvý 1 ks
Nové koření mleté 1 špetka
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Ořechy vlašské 30 g
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 ks
Rajčata 3 ks
Ředkev 1 ks
Ředkvička 10 ks
Řeřicha 1 ks
Salát ledový 0.5 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 3 polévková lžíce
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ředkev oloupeme a nastrouháme, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na tenké nudličky. Okurky a rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme, bílou nasekáme na drobno, červenou nakrájíme na tenká kolečka. Ledový salát opereme a natrháme na větší kousky.
  2. Na první zálivku oloupeme a prolisujeme česnek, lístky bazalky nebo yzopu nasekáme najemno. Česnek, bazalku, mleté ořechy, sůl, pepř a ocet dobře promícháme. Postupně přiléváme olej, který můžeme nastavit vývarem.
  3. Na druhou zálivku nasekáme omytý koriandr, česnekovou nať nasekanou najemno, smetanu, sůl, pepř, nové koření a petrželovou nať.
  4. Na velkou mísu narovnáme ředkev, ředkvičky, papriky, rajčata, okurky, cibule, salát a řeřichu. Omáčky podáváme zvlášť.