Pestrá salátová mísa
Ingredience
Artyčoky |
150 g |
Cizrna |
300 g |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
150 g |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám měkký |
200 g |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salám nakrájíme na malé kostičky. Houby nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme a nakrájíme na velké kousky.
- Do mísy dáme salám, houby, papriku, olivy, konzervu cizrny, artyčoky i s nálevem, olej, ocet, oregano, sůl, pepř a dobře vše promícháme.
- Listy endivie nebo jiného salátu omyjeme, osušíme a vyložíme jimi plochou mísu. Doprostřed dáme salát a ihned podáváme s pečivem.