Salát pro labužníky
Ingredience
Artyčoky |
390 g |
Celer sterilovaný |
320 g |
Hořčice |
0.5 kávová lžička |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
0.5 ks |
Kuřecí prsa |
200 g |
Lanýž |
30 g |
Majonéza |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Konzervy celeru a artyčoků necháme okapat, poté je nakrájíme na nudličky. Pečené prsa a šunku nakrájíme také na nudličky.
- Koriandr očistíme, lístky otrháme a nasekáme. Několik lístků si ponecháme na ozdobu.
- Majonézu promícháme s jogurtem, smetanou, solí, pepřem, hořčicí a nálevem z lanýžů. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
- Celer, artyčoky, maso a zálivku promícháme a upravíme na mísu. Lanýže nakrájíme na nudličky, kterými spolu se snítkami koriandru salát ozdobíme a ihned podáváme s bagetou.