Salát pro labužníky

Ingredience


Artyčoky 390 g
Celer sterilovaný 320 g
Hořčice 0.5 kávová lžička
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 0.5 ks
Kuřecí prsa 200 g
Lanýž 30 g
Majonéza 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Konzervy celeru a artyčoků necháme okapat, poté je nakrájíme na nudličky. Pečené prsa a šunku nakrájíme také na nudličky.
  2. Koriandr očistíme, lístky otrháme a nasekáme. Několik lístků si ponecháme na ozdobu.
  3. Majonézu promícháme s jogurtem, smetanou, solí, pepřem, hořčicí a nálevem z lanýžů. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
  4. Celer, artyčoky, maso a zálivku promícháme a upravíme na mísu. Lanýže nakrájíme na nudličky, kterými spolu se snítkami koriandru salát ozdobíme a ihned podáváme s bagetou.