Salát šéfa kuchyně
Ingredience
Artyčoky |
8 ks |
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Kerblík |
0.5 ks |
Máslo bylinkové |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Salát Polníček |
50 g |
Sterilovaní šneci v hovězím bujonu |
130 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- V rendlíku rozpálíme máslo, vložíme cibuli, žampiony a zvolna dusíme asi 6 minut. Pak je vyjmeme z tuku a necháme vychladnout.
- Konzervu hlemýžďů a srdíčka artyčoků z konzervy necháme okapat na sítu. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Salát opereme a srdíčka salátu necháme vcelku.
- Ocet, olej, sůl, pepř a nasekaný kerblík umícháme na zálivku.
- Žampióny, šneky a artyčoky dáme na mísu, okraje mísy poklademe listy salátu. Vše zalijeme zálivkou, ozdobíme lístky kerblíku, nastrouhaným sýrem a ihned podáváme, např. s chlebovými krutony.