Salát šéfa kuchyně

Ingredience


Artyčoky 8 ks
Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Kerblík 0.5 ks
Máslo bylinkové 3 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Salát Polníček 50 g
Sterilovaní šneci v hovězím bujonu 130 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V rendlíku rozpálíme máslo, vložíme cibuli, žampiony a zvolna dusíme asi 6 minut. Pak je vyjmeme z tuku a necháme vychladnout.
  3. Konzervu hlemýžďů a srdíčka artyčoků z konzervy necháme okapat na sítu. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Salát opereme a srdíčka salátu necháme vcelku.
  4. Ocet, olej, sůl, pepř a nasekaný kerblík umícháme na zálivku.
  5. Žampióny, šneky a artyčoky dáme na mísu, okraje mísy poklademe listy salátu. Vše zalijeme zálivkou, ozdobíme lístky kerblíku, nastrouhaným sýrem a ihned podáváme, např. s chlebovými krutony.