Míchaný zeleninový salát

Ingredience


Brokolice 250 g
Cukr krupice 1 špetka
Hrášek 150 g
Karotka baby 150 g
Kerblík 0.5 ks
Květák 1 ks
Majonéza 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 0.25 l
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Tabasco 0.25 kávová lžička
Voda pitná 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s mlékem doměkka. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě zvlášť. Květák i brokolici propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek a mrkvičky uvaříme v troše vody s máslem, solí a cukrem. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Petržel a kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Ocet smícháme se solí, pepřem, olejem a bylinkami. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody. Zeleninu se zálivkou dobře promícháme.
  3. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a smícháme ji s majonézou. Osolíme, opepříme a přidáme několik kapek tabasca.
  4. Salát dáme na mísu, přelijeme ho smetanovou omáčkou, posypeme lístky kerblíku a podáváme.