Pikantní větrníky

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo bylinkové 50 g
Mléko plnotučné 4 polévková lžíce
Mouka polohrubá 80 g
Pepř cayenský 1 špetka
Sůl 0.25 polévková lžíce
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu mléko, vodu a máslo. Pak do něj vsypeme mouku a vařečkou mícháme, až se hmota odlepuje ode dna a vytváří kompaktní hroudu. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Jedno vejce rozkvedláme a zapracujeme do těsta, přidáme druhé vejce a zpracujeme, aby bylo těsto vláčné. Nakonec zapracujeme do těsta nastrouhaný sýr, nasekanou jarní cibulku i s natí, sůl a pepř.
  3. Z těsta uděláme lžící 8 stejných hromádek, rozložíme je na vymazaný plech v odstupu 5 cm od sebe. Pečeme v rozehřáté troubě na 220°C asi 25 minut do zlatohněda. Při pečení neotvíráme troubu.
  4. Větrníky podáváme teplé s máslem.