Pikantní větrníky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo bylinkové |
50 g |
Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
80 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Sůl |
0.25 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnci přivedeme k varu mléko, vodu a máslo. Pak do něj vsypeme mouku a vařečkou mícháme, až se hmota odlepuje ode dna a vytváří kompaktní hroudu. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Jedno vejce rozkvedláme a zapracujeme do těsta, přidáme druhé vejce a zpracujeme, aby bylo těsto vláčné. Nakonec zapracujeme do těsta nastrouhaný sýr, nasekanou jarní cibulku i s natí, sůl a pepř.
- Z těsta uděláme lžící 8 stejných hromádek, rozložíme je na vymazaný plech v odstupu 5 cm od sebe. Pečeme v rozehřáté troubě na 220°C asi 25 minut do zlatohněda. Při pečení neotvíráme troubu.
- Větrníky podáváme teplé s máslem.