Kořeněný koláč s ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
130 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Ořechy vlašské |
50 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rozevírací formu na pečení o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a strouhaný muškátový oříšek. Vejce rozkvedláme s mlékem, máslem, vanilkovou esencí a přidáme je k mouce. Hnětačem zpracujeme těsto, přimícháme sekané ořechy a dáme do předehřáté trouby na 175°C.
- Pečeme asi 25-30 minut. Koláč necháme ve formě 5 minut, potom ho vyndáme z formy a upravíme na mísu, pocukrujeme a podáváme ještě teplý.