Lotrinský čokoládový koláč
Ingredience
Čokoláda hořká |
230 g |
Cukr krupice |
100 g |
Káva Espresso |
1 šálek |
Mandle |
180 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Solamyl |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 38 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hořkomléčnou čokoládu rozlámeme na kousky. Smetanu zahřejeme, ale nevaříme, čokoládu v ní rozpustíme, přidáme máslo, směs rozmícháme a necháme vychladnout.
- Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, vlijeme čokoládu, šálek velmi silné moka kávy, mleté mandle a škrob.
- Keramickou dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem, vlijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 36-38 minut.
- Hotový koláč necháme chvíli odpočívat ve formě. Po vychladnutí ho nakrájíme a podáváme.