Zapečené kapustičky s bramborami a uzeným

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Kapusta mražená 200 g
Kmín celý 1 špetka
Olej stolní 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová uzená plec 600 g
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory uvaříme ve slupce a poté nakrájíme na plátky.
  2. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
  3. Cibuli nakrájíme na kolečka.
  4. Rozpálíme olej a osmahneme brambory s česnekem a cibulí.
  5. Přidáme kapustičky a dvě minuty opékáme.
  6. Opečenou zeleninu osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy.
  7. Vmícháme na kostičky nakrájené uzené maso.
  8. Smetanu smícháme s vejci a dochutíme oreganem.
  9. Směsí přelijeme opečenou zeleninu s uzeným.
  10. Dáme zapéct na 200 stupňů.