Zapečené kapustičky s bramborami a uzeným
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kapusta mražená |
200 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová uzená plec |
600 g |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté brambory uvaříme ve slupce a poté nakrájíme na plátky.
- Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
- Cibuli nakrájíme na kolečka.
- Rozpálíme olej a osmahneme brambory s česnekem a cibulí.
- Přidáme kapustičky a dvě minuty opékáme.
- Opečenou zeleninu osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy.
- Vmícháme na kostičky nakrájené uzené maso.
- Smetanu smícháme s vejci a dochutíme oreganem.
- Směsí přelijeme opečenou zeleninu s uzeným.
- Dáme zapéct na 200 stupňů.