Mandlové obloučky s citronem

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr moučkový 100 g
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Tresť citronová 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větší míse smícháme mouku a cukr, uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehané bílky, nastrouhanou citronovou kůru a citronový extrakt. Vše dobře promícháme vařečkou, poté přidáme mandlové lupínky, máslo a znovu dobře promícháme.
  2. Dva plechy vymažeme máslem. Klademe vždy 1 vrchovatou lžíci těsta dál od sebe. Každou hromádku těsta přejedeme vidličkou namočenou ve studené vodě.
  3. Plech dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 6-8 minut. Po upečení sundáme pečivo rychle z plechu a ohneme ho přes váleček na nudle, kde obloučky necháme ztuhnout.
  4. Takto zpracujeme tvary z obou plechů. Pečivo necháme vychladnout a podáváme. Sušenky jsou vhodné jako doplněk ke zmrzlině nebo ovocným pohárům.