Kapustový dort
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Kapusta hlávková |
1 kg |
Máslo čerstvé |
50 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z hlávky kapusty oddělíme několik listů.
- Spaříme je a vyložíme na kulatou dortovou formu, kterou jsme vymazali.
- Brambory uvaříme a vychladlé nakrájíme na plátky, které poklademe do formy na listy.
- Zbylou kapustu pokrájíme a osmahneme na másle.
- Mleté maso zpracujeme s vejcem, cibulí, hořčicí, solí, pepřem a muškátem.
- Vmícháme kapustovou směs a strouhaný sýr.
- Dáme na brambory.
- Převislé listy kapusty přehneme přes náplň a potřeme olejem. Zapékáme na 200 stupňů.