Kapustový dort

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Kapusta hlávková 1 kg
Máslo čerstvé 50 g
Maso mleté - mix 500 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hlávky kapusty oddělíme několik listů.
  2. Spaříme je a vyložíme na kulatou dortovou formu, kterou jsme vymazali.
  3. Brambory uvaříme a vychladlé nakrájíme na plátky, které poklademe do formy na listy.
  4. Zbylou kapustu pokrájíme a osmahneme na másle.
  5. Mleté maso zpracujeme s vejcem, cibulí, hořčicí, solí, pepřem a muškátem.
  6. Vmícháme kapustovou směs a strouhaný sýr.
  7. Dáme na brambory.
  8. Převislé listy kapusty přehneme přes náplň a potřeme olejem. Zapékáme na 200 stupňů.