Grilovaný ananas

Ingredience


Ananas 12 plátek
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Džem pomerančový 6 polévková lžíce
Mandle 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo necháme rozpustit, přidáme k němu zavařeninu, zahřejeme a promícháme s citronovou šťávou. Pak směs odstavíme.
  2. Plátky ananasu z konzervy necháme okapat, vložíme je do zapékací nádoby vymazané máslem a potřeme je 1/2 zavařeninové směsi. Dáme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme při horním ohřevu ve vzdálenosti 10 cm od zdroje tepla. Grilujeme 3-6 minut, potom plátky obrátíme a grilujeme ještě 3-6 minut.
  3. Grilovaný ananas posypeme mandlovými lupínky a znovu dáme do trouby. Grilujeme je asi 0,5 minuty, až jsou mandle zlatohnědé.
  4. Teplé plátky ananasu vložíme na dezertní talířky a podáváme.