Kdoulový dezert
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
130 g |
Cukr vanilka |
2 kávová lžička |
Pomerančová kůra |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Švestky |
1 kg |
Tresť pomerančová |
0.5 kávová lžička |
Víno jablečné |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kdoule oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Společně s moštem nebo jablečným vínem a cukrem je dáme do tlakového hrnce a vaříme 15-20 minut.
- Pak kdoule rozmixujeme na kaši a ochutíme citronovou šťávou, pomerančovou esencí a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
- Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do ní zakysanou smetanu.
- Podáváme společně s kdoulovým kompotem.