Kdoulový dezert

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Cukr krupice 130 g
Cukr vanilka 2 kávová lžička
Pomerančová kůra 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Švestky 1 kg
Tresť pomerančová 0.5 kávová lžička
Víno jablečné 0.5 l
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kdoule oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Společně s moštem nebo jablečným vínem a cukrem je dáme do tlakového hrnce a vaříme 15-20 minut.
  2. Pak kdoule rozmixujeme na kaši a ochutíme citronovou šťávou, pomerančovou esencí a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
  3. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do ní zakysanou smetanu.
  4. Podáváme společně s kdoulovým kompotem.