Kysané zelí s vepřovým masem a hruškami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrušky |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
250 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a nasucho krátce opečeme po všech stranách. Po chvíli přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poprášíme moukou, chvíli mícháme na mírném ohni, poté přidáme překrájené kysané zelí, oloupané, na čtvrtky rozkrájené hrušky a rajčatový protlak. Vše zvolna dusíme pod pokličkou do měkka.
- Nakonec pokrm dochutíme trochou worcesteru.
- Podáváme s bramborovou nebo hrachovou kaší.