Kysané zelí s vepřovým masem a hruškami

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrušky 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 250 g
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a nasucho krátce opečeme po všech stranách. Po chvíli přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poprášíme moukou, chvíli mícháme na mírném ohni, poté přidáme překrájené kysané zelí, oloupané, na čtvrtky rozkrájené hrušky a rajčatový protlak. Vše zvolna dusíme pod pokličkou do měkka.
  2. Nakonec pokrm dochutíme trochou worcesteru.
  3. Podáváme s bramborovou nebo hrachovou kaší.