Zelný salát s pomeranči

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Pórek 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V salátové míse rozmícháme citronovou šťávu s olejem, přidáme sůl, cukr, pepř a vše dobře promícháme. Dále přidáme omyté, jemně nastrouhané zelí, oloupané, na dílky rozdělené pomeranče a vše zasypeme omytým, na kolečka nakrájeným pórkem. Necháme cca 30 minut v chladničce.
  2. Salát podáváme k pečenému vepřovému masu.