Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 0.125 l
Cukr krupice 75 g
Hřebíček 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 250 ml
Zelí hlávkové červené 2000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, podusíme na másle a smícháme se zelím. Ihned zakapeme citronovou šťávou, okořeníme citronovou kůrou, bobkovým listem, hřebíčkem a solí. Nakonec vše zalijeme červeným vínem a zasypeme cukrem.
  2. Pokrm dusíme na mírném ohni pod pokličkou přibližně hodinu.
  3. Podáváme jako přílohu k pečeným masům.