Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
0.125 l |
Cukr krupice |
75 g |
Hřebíček |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
250 ml |
Zelí hlávkové červené |
2000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, podusíme na másle a smícháme se zelím. Ihned zakapeme citronovou šťávou, okořeníme citronovou kůrou, bobkovým listem, hřebíčkem a solí. Nakonec vše zalijeme červeným vínem a zasypeme cukrem.
- Pokrm dusíme na mírném ohni pod pokličkou přibližně hodinu.
- Podáváme jako přílohu k pečeným masům.