Brambory po egyptsku

Ingredience


Brambory 700 g
Cibule 250 g
Maso mleté - mix 300 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olopupané brambory nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s vrstvami mletého masa a kolečky oloupané cibule. Každou vrstvu osolíme a opepříme, vrchní vrstvu budou tvořit brambory. Povrch uhladíme, vše zalijeme protlakem rozmíchaným s šálkem vody.
  2. Pokrm pečeme asi 45 minut pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě, dopékáme asi 30 minut bez pokličky.
  3. Podáváme se zeleninovým salátem.