Brambory po egyptsku
Ingredience
Brambory |
700 g |
Cibule |
250 g |
Maso mleté - mix |
300 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olopupané brambory nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s vrstvami mletého masa a kolečky oloupané cibule. Každou vrstvu osolíme a opepříme, vrchní vrstvu budou tvořit brambory. Povrch uhladíme, vše zalijeme protlakem rozmíchaným s šálkem vody.
- Pokrm pečeme asi 45 minut pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě, dopékáme asi 30 minut bez pokličky.
- Podáváme se zeleninovým salátem.