Játrový krém

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra telecí 300 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Rohlíky bílé 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na másle, přisypeme na malé kostky nakrájená játra, osmahneme po všech stranách a vyndáme je na talíř.
  2. K cibulce přisypeme mouku, opražíme ji a zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme a necháme vařit cca 15 min.
  3. Opečená játra rozemeleme nebo rozmixujeme a přidáme do polévky a vaříme 10 min.
  4. Poté polévku zcedíme, prolisujeme popřípadě můžeme rozmixovat, necháme opět prohřát.
  5. Pro zjemnění vlijeme mléko z rozkvedlaným žloutkem, ale již nevaříme a posypeme rozsekanou petrželovou natí.
  6. Polévku můžeme podávat s na kolečka nakrájeným a na másle osmahnutým rohlíkem, nebo s topinkami.