Játrový krém
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra telecí |
300 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na másle, přisypeme na malé kostky nakrájená játra, osmahneme po všech stranách a vyndáme je na talíř.
- K cibulce přisypeme mouku, opražíme ji a zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme a necháme vařit cca 15 min.
- Opečená játra rozemeleme nebo rozmixujeme a přidáme do polévky a vaříme 10 min.
- Poté polévku zcedíme, prolisujeme popřípadě můžeme rozmixovat, necháme opět prohřát.
- Pro zjemnění vlijeme mléko z rozkvedlaným žloutkem, ale již nevaříme a posypeme rozsekanou petrželovou natí.
- Polévku můžeme podávat s na kolečka nakrájeným a na másle osmahnutým rohlíkem, nebo s topinkami.