Hovězí hranolky na červeném víně
Ingredience
Cibule |
50 g |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Kečup |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme přes vlákno na hranolky a zlehka opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a opepříme.
- Maso zvolna dusíme do měkka a během dušení mírně podléváme vodou. Před koncem dušení vmícháme červené víno a kečup.
- Podáváme s rýží.