Hovězí hranolky na červeném víně

Ingredience


Cibule 50 g
Hovězí maso zadní 400 g
Kečup 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme přes vlákno na hranolky a zlehka opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a opepříme.
  2. Maso zvolna dusíme do měkka a během dušení mírně podléváme vodou. Před koncem dušení vmícháme červené víno a kečup.
  3. Podáváme s rýží.