Kuřecí hranolky na karí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Poprášíme karí kořením, hladkou moukou a necháme krátce zpěnit. Zalijeme vínem, osolíme, chvíli podusíme.
- Když se víno částečně odpaří, vše zalijeme smetanou a prohřejeme. Nakonec přidáme oloupanou, na poloviny koleček nakrájenou cibuli a podusíme asi 2 minuty.
- Podáváme s dušenou rýží.