Kuřecí hranolky na karí

Kuřecí hranolky na karí - obrázek

Ingredience


Cibule 2 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Poprášíme karí kořením, hladkou moukou a necháme krátce zpěnit. Zalijeme vínem, osolíme, chvíli podusíme.
  2. Když se víno částečně odpaří, vše zalijeme smetanou a prohřejeme. Nakonec přidáme oloupanou, na poloviny koleček nakrájenou cibuli a podusíme asi 2 minuty.
  3. Podáváme s dušenou rýží.