Medové hrušky
Ingredience
Hrušky |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Pistácie |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
0.25 l |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince.
- Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky.
- Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby.
- Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké.
- Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme.