Medové hrušky

Ingredience


Hrušky 4 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Pistácie 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 0.25 l
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince.
  2. Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky.
  3. Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké.
  5. Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme.