Koláč včelí bodnutí
Ingredience
Cukr třtinový |
150 g |
Cukr vanilka |
3 kávová lžička |
Linecké (křehké) těsto |
500 g |
Mandle |
250 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V rendlíku rozpustíme máslo a cukr, přidáme vanilkový cukr, mandlové lupínky, smetanu, za stálého míchání zahříváme při mírné teplotě. Hotovou směs necháme trochu vychladnout.
- Tvarohové těsto vyválíme a položíme na vymazaný plech, navrch dáme připravenou směs.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 - 25 minut, až je povrch hnědý a křupavý.