Věnec k snídani

Ingredience


Kandovaná pomerančová kůra 100 g
Linecké (křehké) těsto 500 g
Mandle 250 g
Máslo čerstvé 200 g
Med včelí 160 g
Pomeranče 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 6 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Za stálého míchání zahřejeme máslo, med, mandlové lupínky a smetanu. Směs odstavíme, přidáme jemnou kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou kůru z pomeranče.
  2. Z hotového tvarohového těsta vyválíme dva obdelníky. Hmotu na ně rozložíme a utvoříme dva věnce, každý dáme na jeden vymazaný plech.
  3. Okraje těsta přitiskneme k sobě a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý věnec pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200°C. Necháme vychladnout a podáváme.