Věnec k snídani
Ingredience
Kandovaná pomerančová kůra |
100 g |
Linecké (křehké) těsto |
500 g |
Mandle |
250 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Med včelí |
160 g |
Pomeranče |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
6 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Za stálého míchání zahřejeme máslo, med, mandlové lupínky a smetanu. Směs odstavíme, přidáme jemnou kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou kůru z pomeranče.
- Z hotového tvarohového těsta vyválíme dva obdelníky. Hmotu na ně rozložíme a utvoříme dva věnce, každý dáme na jeden vymazaný plech.
- Okraje těsta přitiskneme k sobě a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý věnec pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200°C. Necháme vychladnout a podáváme.