Kávový krém
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 polévková lžíce |
Káva instantní |
1 polévková lžíce |
Martell cognac |
3 polévková lžíce |
Mascarpone |
250 g |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kávovou čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Smícháme s cukry a mascarpone.
- Tři lžíce vody přivedeme k varu, rozpustíme v ní instantní kávu a necháme vychladit. Do kávy přilijeme koňak a potom ji přidáme do krému.
- Hotový kávový krém dáme do pohárů nebo misek, ozdobíme celými kávovými zrny a ke každé porci dáme jeden cukrářský piškot.
- Ihned podáváme nebo necháme krém v chladu na později.