Kávový krém

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 polévková lžíce
Káva instantní 1 polévková lžíce
Martell cognac 3 polévková lžíce
Mascarpone 250 g
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kávovou čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Smícháme s cukry a mascarpone.
  2. Tři lžíce vody přivedeme k varu, rozpustíme v ní instantní kávu a necháme vychladit. Do kávy přilijeme koňak a potom ji přidáme do krému.
  3. Hotový kávový krém dáme do pohárů nebo misek, ozdobíme celými kávovými zrny a ke každé porci dáme jeden cukrářský piškot.
  4. Ihned podáváme nebo necháme krém v chladu na později.