Papájový krém se zmrzlinou

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Papaya 1 ks
Zmrzlina vanilková 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citrón rozpůlíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu.
  2. Papáju podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Dužinu vyndáme ze slupky, vložíme do mixéru, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vše rozmixujeme na hladký krém.
  3. Vanilkovou zmrzlinu nakrájíme na kostky a po částech ji přidáme ke krému, mixujeme, až je krém zcela hladký.
  4. Dáme ho do čtyř dezertních misek a necháme v chladu. Druhou polovinu citrónu nakrájíme na velmi tenké plátky a těsně před podáváním jimi ozdobíme krém. Můžeme přidat mandlové makronky nebo vafle.