Papájový krém se zmrzlinou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Papaya |
1 ks |
Zmrzlina vanilková |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citrón rozpůlíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu.
- Papáju podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Dužinu vyndáme ze slupky, vložíme do mixéru, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vše rozmixujeme na hladký krém.
- Vanilkovou zmrzlinu nakrájíme na kostky a po částech ji přidáme ke krému, mixujeme, až je krém zcela hladký.
- Dáme ho do čtyř dezertních misek a necháme v chladu. Druhou polovinu citrónu nakrájíme na velmi tenké plátky a těsně před podáváním jimi ozdobíme krém. Můžeme přidat mandlové makronky nebo vafle.