Základní recept na vanilkové flameri
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
30 g |
Mléko plnotučné |
0.5 l |
Solamyl |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mléka odebereme 6 lžic na později, zbytek přivedeme k varu se solí, cukrem, kouskem citrónové kůry a polovinou vanilkového lusku i s dření. Potom kůru a lusk vyjmeme.
- V 6 lžících mléka rozmícháme škrob a vmícháme ho do vroucího mléka. Krátce povaříme a odstavíme z plotny.
- Vmícháme žloutek, z bílku ušleháme sníh a rovněž ho vmícháme do krému. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na flameri vypláchnuté studenou vodou. Pokud nemáme formu, použijeme skleněnou misku.
- Ve formě necháme flameri zcela vychladnout, pak je vyklopíme.