Základní recept na vanilkové flameri

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 30 g
Mléko plnotučné 0.5 l
Solamyl 40 g
Sůl 1 špetka
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka odebereme 6 lžic na později, zbytek přivedeme k varu se solí, cukrem, kouskem citrónové kůry a polovinou vanilkového lusku i s dření. Potom kůru a lusk vyjmeme.
  2. V 6 lžících mléka rozmícháme škrob a vmícháme ho do vroucího mléka. Krátce povaříme a odstavíme z plotny.
  3. Vmícháme žloutek, z bílku ušleháme sníh a rovněž ho vmícháme do krému. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na flameri vypláchnuté studenou vodou. Pokud nemáme formu, použijeme skleněnou misku.
  4. Ve formě necháme flameri zcela vychladnout, pak je vyklopíme.